Вы выкарыстоўваеце састарэлы браўзэр. Каб карыстацца ўсімі магчымасцямі сайта, загрузіце і ўсталюйце адзін з гэтых браўзэраў:

Language
Чым Вам дапамагчы?

Мінскае аддзяленне Беларускай чыгункі

7 красавіка - Сусветны дзень здароўя

1 красавіка 2015

Сусветны дзень здароўя — гэта глабальная кампанія, якая заклікае кожнага — ад сусветных лідараў да шырокіх слаеў насельніцтва ва ўсіх краінах — засяродзіць намаганні на адной задачы аховы здароўя, якая мае глабальнае значэнне. Гэта дае магчымасць прыняць удзел у пошуку канструктыўных рашэнняў захавання і ўмацавання здароўя.

Сусветны дзень здароўя адзначаецца 7 красавіка — у дзень стварэння Сусветнай арганізацыі аховы здароўя. Штогод у гэты дзень з мэтай павышэння дасведчанасці і прыцягнення ўвагі ў дачыненні да якой-небудзь важнай праблемы глабальнага аховы здароўя арганізуюцца міжнародныя, рэгіянальныя і мясцовыя мерапрыемствы.

Сусветны дзень здароўя дае ўнікальную магчымасць завастрыць увагу на праблеме, аб'яднаць усіх зацікаўленых для таго, каб паставіць пытанні і вызначыць шляхі іх вырашэння для захавання і ўмацавання здароўя ўсіх пакаленняў.

У 2015 годзе тэма Сусветнага дня здароўя — "Бяспека харчовых прадуктаў". Прапануем падтрымаць ініцыятыву Сусьветнай арганізацыі аховы здароўя і прыняць удзел у правядзенні мерапрыемстваў у рамках Сусветнага дня здароўя.

Небяспечныя харчовыя прадукты звязаныя са смерцю прыблізна 2 мільенаў чалавек штогод, галоўным чынам дзяцей. Патагенныя бактэрыі, вірусы, паразіты або хімічныя рэчывы, якія змяшчаюцца ў ежы, з'яўляюцца прычынай больш 200 захворванняў, ад дыярэі да рака.

Увесь час узнікаюць новыя пагрозы бяспекі харчовых прадуктаў. Змены ў тэхналогіі вытворчасці харчовай прадукцыі, у размеркаванні і спажыванні; змены навакольнага асяроддзя; новыя і зноў ўзнікаюць патагены; бактэрыяльная рэзістэнтнасць — усе гэтыя фактары ствараюць праблемы для нацыянальных сістэм бяспекі харчовых прадуктаў. Актывізацыя перамяшчэння насельніцтва і гандлю ўзмацняюць верагоднасць міжнароднага распаўсюджвання небяспечных прадуктаў.

Паколькі крыніцы забеспячэння нашых харчовых прадуктаў ва ўсе большай ступені глобализируются, усе больш і больш відавочнай становіцца неабходнасць умацавання сістэм бяспекі харчовых прадуктаў у саміх краінах і ў адносінах паміж усімі краінамі.

Да спісу навін за 2015 год