Вы выкарыстоўваеце састарэлы браўзэр. Каб карыстацца ўсімі магчымасцямі сайта, загрузіце і ўсталюйце адзін з гэтых браўзэраў:

БЕЛ

Мінскае аддзяленне Беларускай чыгункі

Смак перамогі

25 лютага 2016

У абедзенны перапынак тут заўсёды шматлюдна, некаторыя працаўнікі дэпо прыходзяць сюды гадамі, а часам і дзесяцігоддзямі, і прызнаюцца: кормяць тут сапраўды смачна, рыхтуюць з душой.

У склад сталовай ўваходзяць буфеты ў будынку лакаматыўнага дэпо і на вакзале станцыі Маладзечна. У дадзены момант ідзе рэканструкцыя буфета, размешчанага ў дыстанцыі шляху, з яго адкрыццём явіцца магчымасць забяспечваць гарачым харчаваннем ўсе прадпрыемствы Маладзечанскага вузла.

Сама сталовая складаецца з малой залы для прыёму ежы - на 20 месцаў, абедзеннага залы - на 80, аддзела кулінарыі, мясной і кандытарскага цэхаў і кухні. Работа тут кіпіць у прамым і пераносным сэнсе і днём, і ноччу.

Сталовая кругласутачная, дзякуючы чаму лакаматыўнае брыгады, якія прыбываюць у Маладзечне з розных куткоў краіны, атрымліваюць гарачае харчаванне ў любы момант.

- У суткі да нас прыходзіць 6 - 8 лакаматыўных брыгад. Нашы пастаянныя госці - аршанскія, полацкія, гомельскія машыністы і іх памочнікі, - распавядае загадчыца сталовай Лідзія Марцюхова.

Якія стравы аддаюць перавагу локомотивщики, лепш за іншых ведае кухар пятага разраду Людміла Сычевник.

- Работнікі дэпо любяць натуральнае мяса, таму ў іх меню заўсёды ўключаем гуляш, спякотнае, біфштэксы, хатнюю каўбаску, - распавядае кухар.

Нягледзячы на ​​тое, што працоўны дзень кухары пачынаецца ў 8 раніцы, на кухні яна ўжо ў 6. Складана нават уявіць, колькі бульбы трэба будзе нацерці на 300 порцый дранікаў. А менавіта столькі рыхтуецца, каб хапіла на ўсіх жадаючых. Усяго ў штодзённым меню 2-3 наймення першых страў, 7-8 - другое, 8-9 - салат.

Штосутачна  сталоваю наведвае ў сярэднім 760 чалавек. А булачкі, водар якіх нагадвае дзяцінства, - справа рук кандытара Таццяны Янкоўскай. Завітушкі, чайная, з макам, карыцай або разынкамі, пластовыя - на гэты традыцыйны набор ніколі не падае попыт. Таццяна прыйшла ў сталовую пасля заканчэння сталічнага вучылішча. Яе працоўны дзень пачынаецца і зусім у 4 раніцы! Каб парадаваць свежай выпечкай работнікаў дарогі, кандытар ўжо 24 гады ў гэтак ранні час на працоўным пасту. Ад замесу цеста і прыгатавання начынняў да гатовых духмяных булачак праходзіць 1,5 - 2 гадзіны. А па святах і выпечка адпаведная - бісквіты і пірагі. Лідзія Марцюхова адзначае, што важкую падтрымку сталовай аказвае Мінскае аддзяленне дарогі, а таксама прафсаюзная арганізацыя лакаматыўнага дэпо Маладзечна. З іх дапамогай у абеднай зале ;явіўся плазменны тэлевізар, пароконвектомат для падрыхтоўкі другіх страў, посудамыйная машына, два сталы астуджэння, апарат для падрыхтоўкі гарачых напояў.

Усяго ў калектыве - 37 чалавек. Сярод іх 9 кухараў, 10 буфетчыца, кандытар, грузчыкі, кіроўцы. Старажылам сталовай па праву можна назваць загадчыцу вытворчасцю Ірыну Алейзовну Чарнецкі. Жанчына працуе тут ужо 45 гадоў! Пачынала памочнікам кухара ў 1971 годзе, а апошнія 15 гадоў - загадчыца вытворчасці і сапраўдная душа калектыву. 15 гадоў узначальвае сталовую Лідзія Марцюхова. А пачынала тут жа 25 гадоў таму буфетчыцай.

Цяперашні поспех свайго прадпрыемства яна звязвае з прафесіяналізмам ўсяго калектыву.

- Наша задача - забяспечыць як мага больш чыгуначнікаў якасным гарачым харчаваннем па даступных цэнах, - кажа Лідзія Іванаўна.

Другое месца ў аглядзе-конкурсе заняў калектыў вытворчай сталовай Віцебскага вагоннага дэпо.

На трэцім - сталовая № 14 РУП Гомельскае аддзяленне Беларускай чыгункі.

Пераможца і прызёры будуць прэміраваны. Таксама прадугледжана грашовае заахвочванне для вытворчых сталовых, якія не занялі прызавыя месцы, аднак паказалі высокія вынікі па выніках працы ў 2015 годзе. Гэта сталовая лакаматыўнага дэпо Ваўкавыск, сталовая Магілёўскага вагоннага дэпо, сталовая «Брестгрузтранслогистик» і сталовая УП «Белінтэртранс». Як адзначыла начальнік аддзела сельскагаспадарчай вытворчасці, гандлю і грамадскага харчавання Упраўлення Беларускай чыгункі Алена Логацкая, сёлетні конкурс пацвердзіў высокі арганізацыйны і прафесійны ўзровень паслуг вытворчага харчавання ў арганізацыях Беларускай магістралі.

Алена Кравец

Да спісу навін за 2016 год